Hemsidan går fortfarande inte att uppdatera så jag får skriva här när det är saker som ska uppdateras.

Mitt barnbarn Maja har brutit armen, hon som ville ha gips har nu fått det men nu vill hon inte ha det. Hon var hos en kompis och hoppade studsmatt, det var nät runt men det hjälpte inte. Hon skulle göra en baklängesvolt och hoppade lite för högt, ramlade och pang så gick armen av. Ingen vuxen hemma, Maja skrek som en tok men vuxna som fanns i grannskapet brydde sej inte. Kompisen ringer till Frida som åker dit och hon höll på att både svimma och spy när hon såg Majas arm, en benpipa stack ut. Ringer ambulansen och dom fick nästan söva henne för att få ut henne från studsamattan. In till Linköping, detta hände på onsdag fm, Maja opererades på fredagskvällen…!!!Avdelningar stängda, personalbrist och många akutfall kom in, Maja var ju inte döende men fan att behöva vänta så länge.

Jag, husse och hundarna har varit på Öland några dagar. Där var det fint, vi har sett hela ön, från norr till söder. Vi åkte till ett ställe som heter Trollskogen, där skulle vi gå en utstakad led men när vi ska gå genom grinden läser jag på skylten att det går kreatur där inne. Helvete, jag med min koskräck vände och satte mej i bilen, husse och Bianca fick gå själva. Var även och tittade på kameler hos kamelbonden som är känd från Bonde söker fru. När vi åker därifrån svänger vi in till Eva’s Kroppkakor och gårdsbutik, nu skulle vi äta Ölands nationalrätt, kroppkakor. Det var det jävligaste jag har ätit, fy fan va äckligt. Det kom ut två dallrande bollar dränkta i smält smör och någon äcklig sörja i mitten som såg ut som grynkorv. Husse smaskade i sej sina två och åt även upp mina, ja han delade med hundarna. Husse tyckte det var gott just då, men sen började han rapa kroppkakor i två dagar och så höll även han på att spy. Innan vi åkte därifrån så köpte jag en rökt makrill för att kunna äta på kvällen och få bort den där hemska smaken ur munnen. Kvinnan i butiken sa att det finns även ölänningar som inte gillar kroppkakor och det förstår jag. När vi kom tillbaka campingen pratade jag med en kvinna som sa att det finns öländska och småländska kroppkakor och dom är det skillnad på. Undra om jag vågar smaka smålänska. Nästa dag åkte vi till Långe Jan och hälsade på. Jag tänkte jag skulle gått upp i fyren för att titta på utsikten men då blev jag snål. Inte fan vill jag betala för att gå 197 trappsteg för att kunna se på den. Vi var på Öland från fredag till måndag.

I lördags var vi i La Stada för att kolla på tokarna som simmade kanalsimmet. 1900 meter simmade dom. Innan dess var vi och fikade vid Mallbodarna. Där blev hundarna bjudna på köttbullar av personalen. Trevligt. När vi gick utmed kanalen åt hundarna en jävla massa gräs och det tycker inte jag om att dom gör men dom sliter åt sej gräs hela tiden. I lördagskväll ville inte Bianca äta, inget konstigt igentligen, hon har aldrig varit något matvrak. På söndagen ville hon fortfarande inte äta, jaha vad är det för fel nu då. Tog tempen men hon hade ingen feber. Sen började eländet, jätte lös i magen, det fullkomligt rann brun sörja ur henne blandat med en jävla massa gräs. När hon inte åt eller drack vatten vare sej måndag eller tisdag så ringde jag till Jägarvallens djursjukhus. Dom tog blodprover, gjorde ultraljud för att kolla så det inte var något med livmodern, den ser fin ut. Hon fick 5 dl vätska i nacken, efter det såg hon ut som en dromedar. Dom gav henne något mot illamående och magkatarr. Köpte med oss lite mjuk specialkost. Kommer hem och hon äter fortfarande inte. Onsdag fick jag mata henne då smakade hon lite på maten sen gick hon och la sej. Igår (torsdag) fick vi åka in med henne igen. Nu ligger hon inne på Jägarvallen med dropp och lite annat smått och gått. Från tisdag till torsdag gick hon ner 0,6 kilo. Igår kväll ringde dom och sa att hon var mycket piggare, hon hade även ätit på egen hand, nu väntar jag på att dom ska ringa för hon får troligtvis komma hem idag.

Ha dä gött Marie smiley