Nu blommar mina kaktusar för fullt. Nu har ju den där jul hysterin börjat, tur man inte hänger med där utan jag lunkar på i min egen takt.

Mitt barnbarn Oskar har varit här och sovit i två nätter. Stina och Maja sov i en natt. Oskar är ju för rolig. Vi åkte till Ikea men helt plötsligt var vi på Cloetta. Jag la ut en bild på fb på godiset vi köpte där, skumtomtar, bilar mm. Frida visade Oskar det och då ville han komma hit och sova, ( konstigt ). Han sitter i fåtöljen i rummet och vill ha en klocka att titta på, jag frågar hur mycket är klockan då. Han svarar, kvart över halv fyra…. Vi pratar på lite om allt möjligt, han pratar mest, är det något han är bra på så är det just att prata. Han berättar att när man bygger ihop en soffa då måste man ha en karta så man vet hur man ska göra. Familjen har köpt en ny soffa så det kommer väl därifrån.

Idag ska vi hem till en kompis och hämta ben som hundarna ska få gnaga på. Vi brukar inte ge dom det men nu ska dom få något att gnaga på. När vi gav dom märgben för första gången så visste inte Agnes hur hon skulle göra, hon nosade på’t sen gick hon. Bianca och Dolores fattade direkt vad dom skulle göra. Senare så tog Agnes benet men hon ville ligga ute och gnaga då fick hon det.

Jag har glömt att skriva om hur det gick när labben Zac och hans flock var här. Det gick jättebra, våra hundar var snälla mot honom och han fick komma in, men damerna talade om för honom att så här och så här gör man i detta hus. Det slutade med att stackarn fick ligga i hallen när vi satt och åt. Men labbe som han är så var han lika glad för det. När man inte har schäfer längre då är man inte van vid hundhår, jävlar vad hundhår vi hade när Zac hade åkt hem. Vi har en svart matta i hallen den var nästan gul (Zac är gul). Jag fattar inte varför vissa människor tror att korthåriga hundar inte fäller så mycket. Fan det yr ju päls från dom, värre än schäfer.

På lördag åker jag och Lilian till Stockholm på utställning, jag ska inte ställa utan bara vara sällskapsdam och Lilians högra hand. Ska även mingla runt bland ringarna. Det är 6 barbeter anmälda. Alltid kul när det är fler än en barbet på utställning. Biancas pappa och farbror från DK kommer, jag måste nog plugga lite danska nu så har en bra dag alla som läser detta.

Ha dä gött Marie smiley